HRF och Transport inviger vägbibliotek i Småland

Onsdagen den 13 april, klockan 18.00 inviger Hotell och Restaurang Facket och Transportarbetareförbundet landets andra vägbibliotek för lastbilschaufförer, restauranganställda och bensinstationspersonal.

Sten-Ove Niklasson, Transportarbetareförbundets tredje vice ordförande och Per Persson, Hotell och Restaurang Fackets andre ordförande klipper de röda banden.

Möt också författaren Lena Kallenberg, som kommer ut med en bok om restaurangvärlden i maj. På plats finns också David Ericsson, som vid sidan av sitt författande kör lastbil. Lena och David läser och berättar om sitt skrivande mellan klockan 17.00 och 20.00.

– Det första vägbiblioteket, som öppnades i Tönnebro i december förra året, har periodvis haft tomma hyllor eftersom utlåningen av böcker och ljudböcker varit större än vi kunde föreställa oss. Störst har utlåningen av deckare varit, berättar Barbro Andersson, kulturansvarig på Hotell och Restaurang Facket.

Med fler vägbibliotek blir det möjligt att låna böcker på ett ställe och återlämna dem på ett annat.

– Våra medlemmar läser mindre än många andra grupper i samhället. Vägbiblioteken är ett sätt att öka läsandet. Det är också anledningen till att vi startar arbetsplatsbibliotek där våra medlemmar arbetar, säger Barbro Andersson.

– Vi vet att våra chaufförer uppskattar ljudböcker och att många som inte läst böcker tidigare lyssnar på ljudböcker när de arbetar, säger Lotta Durgé, biblioteksansvarig på Transportarbetareförbundet.

För mer information:

Barbro Andersson, kulturansvarig, Hotell och Restaurang Facket, 070-652 30 88

Lotta Durgé, biblioteksansvarig, Transportarbetareförbundet, 070-573 48 90