Medlemsförsäkringar

Genom ditt medlemskap i HRF ingår automatiskt medlemsförsäkringarna här nedan. Om du är studerandemedlem kan du lägga till dem för lägsta avgiften, läs mer här.

Från och med 1 februari 2020 utökas försäkringspaketet för dig som är medlem i HRF med inkomstförsäkring, fem timmars juridisk rådgivning, barngruppliv och en kompletterande tjänstegrupplivförsäkring för dig som jobbar på en arbetsplats utan kollektivavtal.

Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen är ett komplement till ersättningen från a-kassan. Genom HRFs inkomstförsäkring skyddas din inkomst upp till 80 procent av ersättningsbar inkomst upp till 50 000 kronor i månaden. Läs mer 

För att kunna ta del av inkomstförsäkringen behöver du vara medlem i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK. Här kan du ansöka om medlemskap i HRAK. 

Hemförsäkring

I ditt medlemskap ingår en hemförsäkring hos Folksam. Som medlem har du en extra fördelaktig hemförsäkring. Om du vill går det att uppgradera din hemförsäkring till omfattningen Mellan eller Stor beroende på dina behov. Du får även 10 procent i samlingsrabatt på många av de övriga försäkringarna som du kan bygga på med.

Läs mer om hemförsäkringen här.

Juridisk rådgivning

I din hemförsäkring som ingår i medlemskapet får du fem timmars juridisk rådgivning. Läs mer

Barngruppliv

Barngruppliv gäller barn till medlemmar fram till och med det kalenderår som barnet fyller 18 år. Läs mer

Kompletterande tjänstegrupplivförsäkring

Kompletterande tjänstegrupplivförsäkring gäller för dig som inte omfattas av en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring, eller liknande försäkring, genom din arbetsplats. Läs mer 

Starterbjudande

Nedanstående försäkringar ansluts du automatiskt till som ny medlem om du inte tackar nej. Om du väljer att behålla dem gör du det till ett förmånligt pris.

Vill du veta mer om dina försäkringar?

Hos din lokala avdelning finns försäkringsinformatörer som kan berätta mer för dig om medlemsförsäkringarna. Kanske är ni fler på arbetsplatsen som vill ha mer information? Vänd dig till din avdelning och fråga efter försäkringsinformation. Ring vår växel så kommer du till din avdelning 0771-57 58 59.

Mer information om medlemsförsäkringarna finns här på Folksams hemsida.

Försäkringsinformation på fler språk

För försäkringsinformation på andra språk klicka här.